قیمت بالا و دیتای زیاد دو معضل اساسی سیستم‌های خودران
با روش جدید هیوندای همه صاحب خودروی خودران می‌شوند + عکس
فعلا آینده رانندگی خودران خیلی هزینه دارد. به‌همین دلیل؛ شرکت‌های خودروسازی مانند GM و فورد در حال کار روی سیستم‌های خودران برای اشتراک‌گذاری هستند و آن را مهم‌تر از فروش این خودروها به عموم می‌دانند. در عین حال؛ شرکت کره‌ای هیوندای مشغول تحقیق روی روش دیگری است: سیستمی که از قدرت محاسباتی کمتری استفاده می‌کند و به‌همین خاطر؛ قیمت نهایی آن پایین‌تر است.

1606683296_1_0.gif

البته؛ این خودرو هم به‌مانند تمام خودروهای خودران برای مدت طولانی در دسترس نخواهد بود؛ اما باید قبول کرد شیوه‌ای که هیوندای در لاس‌وگاس عرضه کرد بسیار امیدبخش است. دو خودروی تست Ioniqs (یکی هیبریدی و دیگری برقی) در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفتند. هر دوی آن‌ها به وسایل مختلفی تجهیز شدند: دوربین در شیشه جلو؛ رادار در پشت لوگوی خودرو؛ و سنسورهای لیدار در جلو و کناره‌های سپر. این‌‌ها خودروهای تست بودند اما در آن‌ها خبری از دستگاه‌های پیشرفته فناوری که معمولا در نمونه‌های اولیه به‌کار گرفته می‌شود؛ نبود.

مطلب پیشنهادی

شهر مونیخ در سال 2017 صحنه تست خودروهای خودران بی‌ام‌و می‌شود

اما این زیبایی خودروهای هیوندای نیست که باعث متمایز شدن آن‌ها از سایر مدل‌ها می‌شود. بلکه طرح‌ها و برنامه‌های این خودروساز برای کاهش ردپای محاسبات موردنیاز در رانندگی خودران است که توجه‌ها را به‌خود جلب می‌کند.

برای شروع لازم است بدانید که این خودرو هیچ سنسور لیدار 360 درجه که روی سقف آن در حال چرخش باشد؛ ندارد. در عوض؛ یک سنسور 130 درجه در جلو و سنسورهای 110 درجه در هر طرف خودرو به‌کار رفته است. این سنسورها تقریبا همه زوایا را پوشش می‌دهند؛‌ البته به‌جز پشت خودرو. همه این موارد در کنار هم باعث می‌شود تا کاهش محاسباتی رخ دهد. وقتی خبری از داده‌های اضافی نباشد؛ خودرو می‌تواند از یک کامپیوتر با قدرت پایین‌تر استفاده کند. اما این مسئله باعث نمی‌شود که بار بیشتری روی دوش سنسورها قرار گیرد.

علاوه بر سنسورهای فوق؛ یک رادار پشت لوگو و در پنل‌های عقب کارگذاشته شده است. هم‌چنین سه دوربین هم در شیشه جلو تعبیه شده تا عابران پیاده؛ خودروها؛ علایم رانندگی و سایر اجسام را ببینند. با این‌حال؛ تمام این اطلاعات هم‌چنان به پردازش نیاز دارد. در کنار این مورد؛ سیستم جدید هیوندای از نقشه‌های با کیفیت بالا بهره می‌برد که توسط یکی از زیرمجموعه‌های این شرکت یعنی Mnsoft تهیه می‌شود. اطلاعاتی که از طریق کلاود در اختیار می‌گیرد شامل درجه جغرافیایی جاده‌ها؛ پیچ‌وخم‌ها و عرض بین خطوط می‌شود.

وقتی همه این‌ها کنار هم قرار گرفت؛ خودروی خودران Ioniq I rode بدون این‌که هیچ ورودی از سمت راننده دریافت کند؛ تمام شهر را طی کرد. با دیدن چراغ راهنمایی؛ عابران پیاده و یا خودروهایی که راه را بند آورده بودند؛ توقف کرد. بیشتر این اتفاقات از قبل برنامه‌ریزی شده بود اما مهم این است که همگی در خیابان‌های عمومی رخ داد و این می‌تواند یک موفقیت بزرگ برای سیستمی باشد که معمولا به کامپیوتر قدرت‌مندتری برای حرکت نیاز دارد.

در حال حاضر؛ همه مهندسان و طراحان به‌دنبال ساخت سیستم‌هایی هستند که هم قیمت پایینی داشته باشد و هم این‌که دیتای کمی مصرف کند. بدون در اختیار داشتن نقشه‌های با کیفیت بالا؛ خودروهای آینده به‌هیچ وجه قدرت این را ندارند که خودشان برانند. هیوندای اعلام کرده برای پر کردن جاهای خالی که روی نقشه فعلی وجود دارد با سایر شرکت‌هایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند؛ همکاری خواهد کرد.

مشکل اصلی نقشه‌های فعلی وجود گپ‌های زیاد است. ولی فراموش نکنید که تا زمان عرضه این خودروها به بازار سال‌های زیادی مانده و اتفاقات زیادی ممکن است رخ دهد. ولی نکته مهم نوع نگاه هیوندای به این قضیه است: نگاه از منظر اقتصادی که می‌تواند این فناوری را در اختیار همه رانندگان قرار دهد؛ نه فقط کسانی که قدرت خرید خودروهای رده بالا را دارند. اگر قرار است آینده‌ای داشته باشیم که پر از خودروهای خودران باشد؛ پس همه باید در آن سهم داشته باشند.

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟