نگاهی به یک سدان بزرگ
نگاهی کامل به خودروی کیا کادنزا 2017
«کیا کادنزا» یکی از سدان‌های بزرگ و خودروهای رده بالای کادنزا است که رقابت نزدیکی را با «کوریس»، پرچم‌دار این شرکت دارد. این خودرو در کره K7 نام گرفته و تاکنون دو نسل از آن تولید شده است. این خودرو روی پلتفرم دیفرانسیل جلو و با پیشرانه‌هایی متنوع ارائه می‌شود. در ادامه به بررسی این خودروی زیبا خواهیم داشت. با ما همراه باشید.

1606683296_1_0.gif

نسل اول کادنزا به عنوان یک سدان بزرگ، در سال 2010 معرفی شد. این خودرو توسط پیتر‌شرایر طراحی شده و از سبک و زبان طراحی جدید کیا و جلوپنجره خاص موسوم به پوزه ببر سود می‌برد.

مطلب پیشنهادی

ایران‌خودرو شاسی‌بلند هایما S7 با موتور توربوشارژ  1800سی‌سی را تولید کرد

نسل اول کادنزا ظاهری بزرگ، شیک و محافظه‌کار داشت. در مقایسه با هیوندای آزرا، طراحی کادنزا، لوکس‌تر و برای افراد با سن بالاتر بود. ایده این خودرو از سوی کیا به عنوان ورود به بازار خودروهای لوکس در ابتدا کمی مضحک به نظر می‌رسید و کمتر کسی باور داشت که کیا بتواند خودرویی با قیمت حدود 40 هزار دلار را به فروش برساند.

کادنزا به همراه آزرا از یک زیربنا و پلتفرم مشترک استفاده می‌کنند. ابعاد مشابه این دو خودرو و پیشرانه‌هایی نزدیک به هم، رقابت درون خانوادگی بین این دو پسرعمو خلق کرده است. البته در یک رده بالاتر خودروهای سدان لوکس جنسیس از هیوندای و k900 یا کوریس کیا قرار می‌گیرند که دیفرانسیل عقب می‌باشند. اما کادنزا نیز در حد خود، خودروی لوکسی محسوب می‌شود؛ مخصوصاً وقتی به روکش‌های چرم ناپای کابین و تجهیزات و تکنولوژی‌های فراوان آن توجه کنید.

معروف‌ترین پیشرانه‌های کادنزا، موتورهای سری لامبدا به حجم 3.0، 3.3 و 3.5 لیتر هستند. قدرت خروجی این سه موتور به ترتیب، 270، 294 و 286 اسب بخار است.

اما نسل دوم کادنزا که در سال 2016 و به عنوان مدل 2017 معرفی شده، خودرویی به مراتب متفاوت به نظر می‌رسد. قسمت جلوپنجره کاملاً به سبک جدید درآمده و متصل به چراغ‌های تهاجمی جدید با LED های Z شکل شده است. خطوط عمودی جلوپنجره که به صورت مقعر هستند بر جذابیت آن افزوده‌ است. در قسمت مه‌شکن نیز چهار چراغ کوچک مکعبی شکل جای گرفته که اخیراً در مدل‌های مختلف کیا نیز دیده می‌شوند. کاپوت کشیده و برجسته و سقف شیب‌دار رو به عقب، چهره‌ای اسپرت تر به کادنزا داده‌اند. در مقایسه باید گفت که خودروی نسل قدیم کادنزا در کنار آن همانند یک خودروی منسوخ به نظر می‌آید. برخی کادنزای جدید را زیباترین محصول طراحی شده کیا تاکنون می‌دانند.

این تغییرات افراطی در این خودروی درشت اندام، در جهت بهبود جایگاه نزولی فروش این خودرو و بهبود موقعیت آن در برابر رقبایی چون تویوتا آوالون، بیوک لاکراس، شورولت ایمپالا، نیسان ماکسیما و هیوندای آزرا صورت گرفته است. حداقل در روی کاغذ می‌توان گفت که کادنزای جدید کاملاً در موقعیتی برتر قرار دارد. کابین آن بسیار مجلل و دوست داشتنی است. موتور 3.3 لیتری با تزریق مستقیم سوخت و گیربکس جدید 8 سرعته خودکار مجموعاً برای کاهش مصرف سوخت ارتقا یافته‌اند. هرچند مقداری از اسب بخار و گشتاور تولیدی آن کاسته شده است؛ اما به لطف بهبود ضرایب گیربکس، حرکت آن بهبود یافته و مصرف سوخت آن نیز کمتر شده است. با این حال هنوز هم رقبای یادشده در مصرف سوخت از کادنزا عملکرد بهتری دارند.

شاسی نسل جدید 50 درصد، درب‌ها 16 درصد، سفتی پیچشی 35 درصد افزایش یافته‌اند. موتور 290 اسبی کادنزای جدید، آرام و بی سروصدا است و رانندگی مطلوبی را فراهم می‌کند. قدرت پیشرانه کافی و نه خیلی زیاد است. مصرف سوخت در شهر 11.76 لیتر در هر صد کیلومتر و در جاده 8.4 لیتر می‌باشد.

درون کابین می‌توان یکی از چهار تریم مختلف را برگزید. همه تریم‌ها با ظرافتی مثال‌زدنی و با رنگ‌هایی جذاب و دوختی مناسب در دسترس‌اند. کیفیت متریال مصرفی نیز بسیار بالا است و گاهی حس نشستن در یک مرسدس S550 را به سرنشینان القا می‌کند. سقف پانوراما به صورت استاندارد در پکیج‌های تکنولوژی و تریم SXL قرار می‌گیرد. جیر مصنوعی و چوب نیز برای تزئینات به کار رفته‌اند. فضای پای سرنشینان عقب اندکی افزوده شده و گرم‌کن صندلی‌ها و شارژر USB و کنترل تهویه هوای مجزا برای سرنشینان پشتی نیز فراهم گردیده است.

یک نمایشگر 8.0 اینچی در کنسول مرکزی برای سیستم اطلاعات و سرگرمی گنجانده شده است. تقریباً هیچ بخش ارزان قیمت یا بی‌کیفیتی را در کابین نخواهید یافت. متأسفانه مصرف سوخت تنها جایی نیست که رقبا پیش می‌افتند؛ زیرا در شتاب گیری صفر تا 96 کیلومتر بر ساعت نیز با زمان 6.5 ثانیه‌ای کاملاً از آوالون با زمان 6.2 و لاکراس و ماکسیما با زمان 5.7 و 6.1 ثانیه جا می‌ماند. البته شاید مقصر اصلی وزن 1648 کیلوگرمی کادنزا باشد.

در این خودرو نسبت به نسل قبلی، از 13 درصد عایق‌های صوتی بیشتری استفاده شده است. در مسیرهای مختلف، کابین کاملاً بی صدا و نرم است و سیستم تعلیق با قطعات آلومینیومی آن بیشتر تکان‌ها را جذب می‌کند. بازخورد فرمان نیز مبهم است ولی از کادنزای قبلی بهتر است. تایرها و چرخ‌های بزرگ 19 اینچی با فاق کوتاه لاستیک‌ها و دیسک‌های بزرگ‌تر ترمز برای عملکرد مناسب در ترمزگیری انتخاب شده‌اند.

کادنزای جدید قیمت شروعی معادل 33 هزار دلار دارد. مدل‌های رده بالای SXL آن هم 40 هزار دلار و مدل‌های لیمیتد با قیمت 45 هزار دلار به فروش می‌رسند. کادنزای جدید محصول رشد تدریجی برندی است که در ابتدا تصور نمی‌شد روزی بتواند در عرصه خودروسازی، محصولی داشته باشد؛ اما نهال‌هایی که کیا کاشته اکنون در حال ثمر دادن هستند.

 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟