خبرهای خوب و بد پیرامون پنگوئن محبوب
مهم‌ترین اتفاق‌های دنیای لینوکس در سال ۲۰۱۷
در سال گذشته میلادی (2015) طیف گسترده‌ای از رسانه‌های مطرح دنیای فناوری به پیش‌بینی‌ تحولاتی پرداختند که تصور می‌کردند در سال گذشته میلادی (2016) به واقعیت تبدیل شوند. به طور مثال پیش‌بینی‌های براین لوندیک نویسنده سایت نتورک‌ورلد عمدتا حول محور لینوکس و نرم‌افزارهای رایگان متمرکز بود. نویسنده این سایت یکبار دیگر به پیش‌بینی تحولاتی در حوزه لینوکس پرداخته است که تصور می‌کند در سال 2017 به واقعیت تبدیل شوند. ما در این مطلب نگاهی به این پیش‌بینی‌ها خواهیم داشت.

1606683296_1_0.gif

سهم بازار توزیعهای دسکتاپی لینوکس 3 درصد افزایش رشد خواهد داشت

در سال گذشته میلادی سهم بازار لینوکس در حوزه دسکتاپ دو درصد افزایش رشد را تجربه کرد. اما به این نکته توجه داشته باشید که این افزایش یک حباب زودگذر و مقطعی نبود. بر همین اساس پیش‌بینی می‌شود در سال جاری میلادی این میزان به سه درصد برسد.

کوانیکال یک‌بار دیگر استراتژی خود را تغییر خواهد داد

در سال 2016 کارشناسان پیش‌بینی کردم، کوانیکال به آرامی تمرکز خود روی گوشی‌های همراه را متوقف خواهد کرد. این اتفاق به وقوع پیوست. به طوری که این شرکت در یک تغییر استراتژیک اکنون به سمت قابلیت‌های سازمانی متمایل شده است. اما پیش‌بینی می‌شود در سال جاری میلادی این شرکت به طور پیوسته استراتژی‌های بلندمدت خود را تغییر خواهد داد. به نظر می‌رسد این شرکت در سال جاری میلادی روی موضوعات متفاوت و البته زیادی متمرکز خواهد شد. نویسنده نتورک‌ورلد گفته است: «من در ارتباط با پیش‌بینی که انجام داده‌ام، هیچ‌گونه ایده‌ای ندارم. اما اگر اشتباه کردم، دوستان من در شرکت کوانیکال/اوبونتو در سال 2018 می‌توانند به من بگویند که چقدر نادان بوده‌ام!»

اوبونتو برای نصب محصول خود درخواست یک حساب کاربری خواهد کرد

این پیش‌بینی تقریبا عینی است. کوانیکال قبلا از کاربران خود خواسته است که برای نصب یا به‌روزرسانی نرم‌افزار‌های این شرکت روی اسمارت‌فون یا تبلت‌های خود یک حساب کاربری ایجاد کنند. به نظر می‌رسد آن‌ها به دنبال آن هستند تا این رویکرد را در ارتباط با نصب‌های سرور و دسکتاپ اجرایی کنند. اگر این اتفاق در سال 2017 رخ ندهد، بدون شک در سال 2018 عملیاتی خواهد شد. اما امیدوار هستم که این اتفاق تا اواخر سال 2017 و همراه با عرضه اوبونتو 17.10 رخ دهد.

سیستم‌عامل جدید گوشی‌های هوشمند مبتنی بر لینوکس شکست خواهد خورد

یکی از معدود پیش‌بینی‌هایی که در سال 2016 انجام دادم و به واقعیت تبدیل نشد این بود که سیستم‌عامل لینوکس‌محور جدید به زودی تحولاتی را در عرصه سیستم‌عامل‌های اندروید رقم خواهد زد. اما این اتفاق رخ نداد. همه ما به خوبی با این جمله آشنا هستیم که می‌گوید: «اگر در اولین تلاش موفق نشدید، دو مرتبه و دومرتبه تلاش کنید.» در سال جاری دوست دارم از این نصحیت استفاده کنم، اما با این تفاوت که این مرتبه حدس می‌زنم سیستم‌عامل فوق، موفق نخواهد شد نظر مساعد بازار را به سمت خود جلب کند.

Steam Machines به طور کامل بازار را از دست خواهند داد

ماشین‌های Steam مبتنی بر سیستم‌عامل لینوکس شرکت Valve که در اصل ترکیبی از کنسول و کامپیوتر شخصی هستند به گونه‌ای طراحی شده بودند که عصر طلایی را در زمینه بازی‌های لینوکسی رقم بزنند. اما این اتفاق رخ نداد، به طوری که شرکت سازنده در زمینه فروش این دستگاه‌ها شکست خورد. به نظر می‌رسد در سال 2017 آن‌ها به طور کامل بازار را از دست بدهند.

گوگل در نظر دارد زیرساختهای دیگری را عرضه کند

چه تعداد زیرساخت پیام‌رسان فوری اکنون در تملک گوگل قرار دارد؟ Google Talk، Hangouts، Allo. اما به نظر می‌رسد گوگل در نظر دارد در سال جدید زیرساخت پیام‌رسان جدیدی را نیز عرضه کند. آن‌گونه که از شواهد و قرائن پیدا است گوگل حدس زده است که این تعداد پیام‌رسان برای دنیای فناوری کافی نبوده‌اند.

مایکروسافت همچنان به بازی دو جانبه در زمین خود و لینوکس ادامه خواهد داد

رابطه مایکروسافت و لینوکس تا حدی عجیب و غیرمنطقی به نظر می‌رسد. در یک طرف، مایکروسافت در طول تاریخ نشان داده است از نرم‌افزارهای رایگان و به طور ویژه لینوکس دلخوشی ندارد. مایکروسافت حتا شرکت‌های لینوکسی را تهدید کرد به واسطه آن‌که از ایده‌های مایکروسافت در زمینه ساخت نرم‌افزارهای خود استفاده کرده‌اند شکایت خواهد کرد و پرونده‌های حقوقی آن‌ها را به دادگاه ارائه خواهد کرد. به طوری که مجبور شوند خسارت مایکروسافت را پرداخت کنند. اما در طرف دیگر، این روزها مایکروسافت با شرکت‌های لینوکسی ارتباط نزدیکی برقرار کرده و حمایت خود را از لینوکس و پشتیبانی از لینوکس در کلاود نشان داده است. مایکروسافت حتا به بنیاد لینوکس نیز محلق شده است. در سال 2017 انتظار داریم این رابطه عجیب و غریب همچنان ادامه پیدا ‌کند. 

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟