روبات و هوش مصنوعی: دنیا در آستانه تجربه چهارمین انقلاب صنعتی
بیشتر از ۸۰ درصد مشاغل امروزی تا چند سال آینده از بین می‌روند!
مدیرعامل شرکت BT اعتقاد دارد که بازار جهانی کار در آستانه یک تحول بنیادی قرار دارد. «گَوین پترسون» که روز جمعه در همایش سالیانه نوآوری HSBC در شهر لندن حضور پیدا کرده بود در این خصوص گفت: «ما با دنیایی سروکار داریم که شبکه‌ها همه‌جا وجود دارند؛ اطلاعات در هر مکانی دیده می‌شوند؛ قابلیت‌های پردازش در هر شرایط و مکانی وجود دارند؛ سنسورها در هر چیزی که فکرش را بکنید به‌کار گرفته شده‌اند؛ علاوه بر این‌ها واقعیت مجازی و واقعیت افزوده را هم داریم. آینده‌ای که در پیش داریم از هر نظر متفاوت خواهد بود.»

1606683296_1_0.gif

"عجیب نخواهد بود که بگوییم حدود 80 درصد از شغل‌هایی که این روزها می‌بیینم و با آن‌ها سروکار داریم؛ در آینده وجود نخواهند داشت. معلوم نیست که آینده ما را کجا می‌برد."

شنیدن این حرف‌ها از زبان کسی که شرکت مربوطه‌اش بیشتر از 80 هزار کارمند دارد خیلی عجیب و تعجب‌آور است. «استوارت گالیور» مدیرعامل HSBC در این زمینه با پترسون هم‌عقیده است. شرکت HSBC در تمام دفاتر و شعبه‌های خود در سراسر جهان بیشتر از 265 هزار کارمند دارد.

گالیور که در این همایش در یک پنل تخصصی کنار پترسون قرار گرفته بود؛ افزود: «بسیاری از شغل‌هایی که الان می‌بینیم و مهارت‌هایی که به آن‌ها نیاز است تا 5 سال آینده نیاز به حساب نمی‌آیند و در نتیجه از بین می‌روند.» فروم اقتصاد جهانی در این‌باره می‌گوید که دنیا در آستانه چهارمین انقلاب صنعتی قرار گرفته است و عامل این انقلاب روی کار آمدن روبات‌ها و هوش مصنوعی است. این فروم پیش‌بینی می‌کند که تا سال 2020 چیزی حدود 5 میلیون نقر به‌دلیل توسعه این فناوری‌ها از کار بی‌کار می‌شوند.

در یک مطالعه مشترک که اوایل سال جاری میلادی توسط دانشگاه‌های Citi و آکسفورد صورت گرفت آمده «به‌دلیل استفاده از سیستم‌های اتوماسیون؛ 77 درصد از نیروی کار در چین تا چند سال آینده به‌خطر می‌افتند. این رقم در تمام مناطق تحت پوشش سازمان جهانی همکاری و توسعه اقتصادی برابر با 57 درصد است.»

شرکت‌های فاکسکان؛ والمارت و وزارت دفاع آمریکا سه مورد از 10 جایی هستند که بیشترین کارمند در آن‌ها مشغول به‌کار هستند؛ اما این سه نیز شروع به جایگزینی روبات‌ها به‌جای نیروهای کار خود در کارخانه‌ها؛ انبارها و میدان‌های جنگ کرده‌اند. 

گَوین پترسون؛ مدیرعامل شرکت BT

اما گالیور به این نکته اشاره می‌کند که روی کار آمدن روبات‌ها و سیستم‌های محاسباتی پیشرفته به‌جای نیروهای انسانی لزوما به این معنی نیست که در آینده انسان‌های کمتری در پست‌های مختلف دیده می‌شوند. وی این‌گونه ادامه داد که: «ممکن است فناوری‌های جدید با خودشان شغل‌های تازه ایجاد کنند و در این بین مسئولیت ما مدیریت و هدایت این تغییر و دگردیسی است.»

پترسون به مخاطبان خود وعده داد که BT از یک شبکه جستجوی استعداد در سیلیکون ولی؛ لندن و برلین بهره می‌برد تا این اطمینان را به‌وجود بیاورد که این شرکت و زیرمجموعه‌های آن آخرین فناوری‌های روز دنیا را به‌کار خواهند گرفت.

گالیور در ادامه افزود: «مطمئنا افراد هم‌سن بچه‌های من در آینده 35 سال از عمر خود را فقط در یک شرکت و در یک بخش سپری نخواهند کرد. نمی‌توان به جوان 22 ساله‌ای که به‌تازگی از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده یک کار به مدت 35 سال پیشنهاد داد. این چیزی نیست که یک فرد 22 ساله بپذیرد.»

اما پترسون از پیش‌بینی در خصوص فرصت‌های شغلی خودداری کرد و گفت: «یکی از مواردی که درباره نگاه به آینده و چشم‌انداز آینده می‌توان گفت آن است که شما تنها قادر هستید یک تا دو سال آینده را پیش‌بینی کنید ولی این کار برای 10 سال آینده بیش از اندازه سخت و دشوار است.»

==============================

شاید به این مقالات هم علاقمند باشید:

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟