درگذشت رالف بائر، پدر بازی‌های ويدیویی
او که بازی را آغاز کرد
رالف بائر، پدر بازی‌های ويدیویی، در روز 6 دسامبر 2014 در 92 سالگی درگذشت. مهم‌ترين اختراع بائر، براون باکس (Brown Box)، پيش‌نمونه‌ای از سامانه سخت‌افزاری ويژه بازی‌های ويدیویی بود که به تلويزيون متصل می‌شد و همين دستگاه، نخستين پايه‌های صنعت بازی‌های ويدیویی را بنيان نهاد.

1606683296_1_0.gif

رالف بائر با نام کامل رادولف هاينريش بائر متولد آلمان، نخستين طرح از ايده خود را برای ساخت دستگاهی که در آغاز آن‌ را  جعبه بازی می‌خواند، در سال 1966 و زمانی‌ که در ايستگاه اتوبوس پورت اتوريتی شهر نيويورک نشسته ‌بود، با مداد روی کاغذ کشيد. او در انديشه ساخت وسيله‌ای بود که مردم بتوانند با استفاده از آن تقريباً همه‌ گونه‌ بازی‌های ويدیویی را روی هر تلويزيون ساخت يکی از شرکت‌های امريکایی اجرا کنند. 
در بخشی از زندگی‌نامه بائر می‌خوانيم، زمانی ‌که خانواده‌‌اش که اصالتاً آلمانی بودند در سال 1938 به ايالات متحده و شهر نيويورک مهاجرت کردند، او بلافاصله در يک کارخانه چرم‌سازی مشغول به‌کار شد. اما در سال 1940 با ترک اين‌ شغل به کار تعمير راديو روی آورد. پس از پايان جنگ جهانی دوم به مؤسسه فناوری‌ تلويزيون امريکا در شيکاگو وارد شد و در سال 1949 ليسانس خود را در رشته مهندسی تلويزيون دريافت کرد. سپس، در جايگاه مهندس کار خود را در شرکت تلويزيون‌سازی لورال الکترونيکس آغاز کرد. بائر در سال 1951 کوشيد تا امکان اجرای بازی را به يکی از تلويزيون‌های لورال الکترونيکس بيافزايد، اما شرکت فوق اين ايده را رد کرد. پس از آن، او با کمک همکارانش در شرکت ساندرز اسوشييتس (Sanders Associates) که اينک BAE Electronics نام دارد، پيش‌نمونه‌ای از کنسول بازی براون باکس را توسعه داد. اين سيستم صامت اما چندبازيکنه بود و بازی‌ها را از روی کارتريج‌های مدار چاپی اجرا می‌کرد. ساندرز اسوشييتس در سال 1968 مجوز تجاری‌سازی اين اختراع را برای شرکت تلويزيون‌سازی مگناووکس (Magnavox) صادر کرد. ‌

اين ‌گونه بود که مگناووکس نخستين کنسول بازی‌ در گستره تجاری را با برند اوديسه (Odyssey) به بازار آورد. اوديسه در سال 1972 در بازارهای ايالات متحده عرضه‌ شد و در سال نخست 130 هزار دستگاه از آن به‌‌فروش رفت. فوتبال، تيراندازی و تنيس روی ميز از جمله بازی‌هایی بودند که همراه با اديسه منتشر شدند. انجمن مهندسان برق و الکترونيک ايالات متحده (IEEE) چندی پيش در خلال برنامه‌ روتين خود موسوم به Milestone که از سوی مرکز تاريخ اين انجمن برای تقدير از دستاوردهای ممتاز فنی در سراسر جهان برگزار می‌شود، براون باکس را يکی از مهم‌ترين رويدادهای اين حيطه برشمرد. از ديگر کارهای بائر توسعه سرگرمی‌های ويدیویی تعاملی و آموزشی برای کاربردهای همگانی و نظامی بود. از ديگر اختراع‌های مهم بائر، ساخت نخستين تفنگ نوری بود که يکی از ابزارهای مکمل برای کنسول‌های‌ بازی به‌شمار می‌رفت و هم‌اينک نيز گونه‌های پيش‌رفته‌ اين وسيله را شرکت‌های گوناگون توليد و عرضه می‌کنند. بائر با ثبت 150 حق اختراع يکی از تأثيرگذارترين شخصيت‌های جهان بازی‌های ويدیویی است. در سال 2014، انجمن مهندسان برق و الکترونيک ايالات متحده مدال اديسون را به بائر اهدا کرد. او پيش‌تر نيز جوايز و عناوين گوناگونی را دريافت کرده‌ بود. از جمله، در سال 2006 مدال ملی فناوری و نوآوری ايالات متحده به‌ او اعطا شد و در سال 2010 علاوه بر دريافت چند جايزه ديگر به تالار مشاهير مخترعان ملی ايالات متحده پيوست. او در سال 2006 ضمن گفت‌وگو با متيو هاوکينز از سايت Gamasutra، در پاسخ به ‌اين پرسش که: «آيا خودتان را يک هنرمند می‌دانيد؟» گفته بود: «نه، من ابتدا و بيش‌تر از هر چيز يک مخترع هستم، اما آن‌چه ما پديد آورديم آشکارا هنر بود.»

پی‌نوشت:
عکاس عکس آغاز مقاله: جنز وولف/ خبرگزاری آلمان (DPA)، بازنشر در npr.org

ماهنامه شبکه را از کجا تهیه کنیم؟
ماهنامه شبکه را می‌توانید از کتابخانه‌های عمومی سراسر کشور و نیز از دکه‌های روزنامه‌فروشی تهیه نمائید.

ثبت اشتراک نسخه کاغذی ماهنامه شبکه     
ثبت اشتراک نسخه آنلاین

 

کتاب الکترونیک +Network راهنمای شبکه‌ها

  • برای دانلود تنها کتاب کامل ترجمه فارسی +Network  اینجا  کلیک کنید.

کتاب الکترونیک دوره مقدماتی آموزش پایتون

  • اگر قصد یادگیری برنامه‌نویسی را دارید ولی هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارید اینجا کلیک کنید.

ایسوس

نظر شما چیست؟